Què hem de menjar a l'octubre?
Justamente por eso es la época de las calabazas y boniatos, grandes aliados de las digestiones y, también, de alimentos ricos en vitamina C, como las granadas, los kiwis y las primeras mandarinas, interesantes para alimentar las defensas.
1. Fes un escrit on expliquis què és el que t'agrada més menjar a la tardor i per què. Creus que és important menjar la fruita i la verdura de cada estació? Per què? Justifica la teva resposta.
La fruta que mas me gusta es la mandarina porque es una fruta muy dulce y muy saludable
La fruta que mas me gusta es la mandarina porque es una fruta muy dulce y muy saludable
Un cop més, conèixer quins aliments creixen en aquestes latituds en cada època de l’any permet aprofitar-ne al màxim els beneficis i aconseguir el que el cos necessita en tot moment. A més, per descomptat, afavoreix un consum respectuós amb el planeta.

A l’octubre, la tardor ja s’ha instal·lat, i floreix la necessitat de recollir-se, de consumir aliments que reconfortin, de deixar enrere els crus, que refreden massa el cos, i d’aplicar, en canvi, coccions suaus que facilitin la digestió i aportin calor a l’organisme.
Justament per això és l’època de les carbasses i moniatos, grans aliats de les digestions i, també, d’aliments rics en vitamina C, com les magranes, els kiwis i les primeres mandarines, interessants per alimentar les defenses. Els boscos, per la seva banda, ens regalen bolets, que, a més d’alegrar qualsevol plat de tardor, tenen concentracions molt altes de substàncies protectores que ajuden a prevenir els refredats típics de l’estació.
A continuació, us mostrem una llista de les verdures i fruites que més es veuen aquest mes a les fruiteries i verduleries de proximitat. El territori és ampli i per això és normal trobar certa variació entre l’oferta d’unes i altres.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada